Gazeta raională Viena - Gazeta raională Viena (2024)

În fiecare vară: șantierele sunt necesare, dar provoacă și perturbări în trafic. Vă oferim o imagine de ansamblu completă a tuturor șantierelor și a duratei acestora în oraș.

Șantierele din acest an se concentrează pe reproiectări ecologice, precum și pe măsuri de conservare și renovare a clădirilor existente. Pentru străzile importante este timpul să „coborâm de pe asfalt”. Continuă și programul de renovare a podului. În afară de aceasta, încă se lucrează la alte câteva proiecte.

Strada principală Wieden

Runda proiectelor de design a început deja. Pe Wiedner Hauptstraße, 2.550 de metri de cale vor fi înlocuiți și 6 opriri vor fi transformate sau nou construite. Lucrările se întind de la Karlsplatz la Trappelgasse și se preconizează că vor dura până la sfârșitul lunii noiembrie. În acest timp, liniile de tramvai 1 și 62, precum și Badener Bahn nu pot funcționa în această zonă, opțiunile de acces pentru rezidenți; Wiedner Hauptstraße nu poate fi condusă pe tronsoane pe toată durata lucrărilor.

Universitätsstraße

În cadrul proiectului major Universitätsstrasse, liniile de tramvai sunt acum aduse în poziția finală în urma lucrărilor de metrou la suprafață. În plus, va fi creat spațiu pentru piste de biciclete separate structural. Pe parcursul lucrărilor, care se așteaptă să fie finalizate până la sfârșitul anului, opțiunile de trecere de la Ebendorferstrasse spre Rooseveltplatz și Landesgerichtsstrasse vor rămâne deschise. Strada Universității în sine nu poate fi condusă pe lungime. Prin urmare, linia de tramvai 43 va fi de scurtă durată până la începutul lunii septembrie linia 44 va fi anulată în acest timp - linia 33 va prelua o parte a traseului.

Strada Wagram

Wagramer Straße a fost complet reconstruită din 16 aprilie între Donaustadtstraße și Am Langen Felde (până la Kagraner Platz). Există două benzi în fiecare sens disponibile pentru traficul privat - cu excepția vacanțelor de vară. În unele cazuri, străzile laterale devin fundături pe termen scurt. Wintzingerodestraße este cu sens unic. Datorită amplorii reproiectării și reorganizării secțiunii transversale a drumului, lucrările vor dura până la sfârșitul lunii iunie 2025.

Centura Vest

Există mai multe proiecte majore planificate în zona de captare a Belt West: În următorii câțiva ani, 1,9 km de Outer Mariahilfer Straße vor fi reproiectați pentru a fi ecologic și va fi în viitor o rută cu sens unic în afara orașului. În prima fază de construcție din acest an, tronsonul de la Mariahilfer Belt până la Clementengasse va primi o nouă față cu verdeață, mobilier stradal și o pistă de biciclete separată structural. În cadrul renovării, vor fi înlocuite și instalațiile și se va stabili racordarea la rețeaua de termoficare sau de răcire. Odată ce lucrările de instalare au fost finalizate, banda care duce în afara orașului va fi din nou disponibilă. Principalele lucrări de construcție din prima etapă de construcție se vor desfășura din iulie 1 până în septembrie 1.

Hütteldorfer Straße

Nu departe de acolo, pe Hütteldorfer Straße va fi construită o pistă de biciclete cu două sensuri, în zona Urban-Loritz-Platz până la Johnstraße, în perioada 29 aprilie - 15 noiembrie. Între Löhrgasse sau Wurzbachgasse până la Huglgasse, Hütteldorfer Straße va fi trasată în afara orașului ca rută unică din cauza lucrărilor, în timp ce spre interior orașul va fi redirecționat prin Märzstraße către Neubauzeile. Vor exista unele restricții de circulație pentru lucrări în zonele de intersecție.

Piata Christian Broda

De la jumătatea lunii mai până la jumătatea lunii noiembrie, Christian-Broda-Platz din Mariahilf va fi reamenajată. În plus, vor fi create două piste de biciclete cu sens unic pe Mariahilfer Straße în tronsonul de la Stumpergasse la Belt. În zona dintre Centura Mariahilfer interioară și exterioară, se va folosi o bandă pentru lucrări.

Podul Augarten

Podul Augarten este o importantă legătură de transport peste Canalul Dunării între districtele Leopoldstadt și Alsergrund. Reparația generală viitoare va începe pe 3 iunie și este programată să fie finalizată în vara anului 2025. Totodată, șinele tramvaiului vor fi reînnoite în perioada 3 iunie – 1 septembrie. Linia de tramvai 31 nu poate circula în această perioadă. Pentru lucrări sunt necesare restricții de bandă; o bandă va rămâne întotdeauna deschisă pentru pietoni și bicicliști.

Podul Aspern

Lucrările de reparație la podul Aspern care au început anul trecut vor fi finalizate la sfârșitul lunii mai a acestui an. Atât Podul Augarten, cât și Podul Aspern vor beneficia apoi de noul iluminat LED economic, care va fi și transformat.

Podul Nobilimii

Din iunie până la sfârșitul lunii august, vor fi efectuate lucrări ample de reparații la Podul Edelsinn, iar infrastructura de ciclism din această zonă va fi extinsă în același timp. Există două benzi în fiecare sens în iunie și o bandă în fiecare sens în iulie și august. Din iunie 2024 până în aprilie 2025 va exista probabil o reducere a benzii de circulație în zona Edelsinnstrasse. În coordonare cu lucrările de reparație a podului din oraș, tronsonul Breitenfurter Straße de la Hetzendorfer Straße la Altmannsdorfer Straße, precum și platoul Altmannsdorfer Straße - Sagedergasse vor fi renovate și reparate. Această lucrare se desfășoară în lunile de vară în timpul vacanțelor școlare.

Matzleinsdorfer Platz

Lucrările la extinderea metroului continuă în jurul Matzleinsdorfer Platz. Până la sfârșitul lunii noiembrie 2024, Wiener Linien va lucra și la etanșarea tavanului tunelului U-Strab (tramvai sub pavat) cu reparații ulterioare la suprafața drumului. Reproiectarea Aspernbrückengasse și Praterstrasse, care a început anul trecut, inclusiv reproiectarea ecologică a Nestroy-Platz și Rosl-Berndt-Platz, va fi finalizată la sfârșitul anului 2024.

Ieșirea de vest

Ieșirea de vest poate fi deschisă din nou traficului încă din această vară. Ca în fiecare an, vor avea loc renovări locale ale câmpului de beton pe strada Belt din Viena, anul acesta pe centura exterioară.

Ottakring și Hernals

Pentru alimentarea populației vieneze cu cea mai bună apă potabilă, se construiește o altă conductă de transport supraregională, magistrala a 5-a. Din iunie 2024 până în aprilie 2025, lucrările vor fi efectuate ca parte a primei faze de construcție de la Mildeplatz prin Degengasse, Lienfeldergasse, Albrechtskreithgasse, Redtenbachergasse și prin Schadinagasse până la intersecția Richthausenstraße - Lidlgasse.

La Tabor și Nordbahnstrasse

Vor exista îmbunătățiri suplimentare pentru ciclism în Am Tabor și Nordbahnstrasse, construcția va avea loc aici din iulie 2024 până în mai 2025. Mai multă siguranță și confort pentru bicicliști sunt planificate și în zona Rechts Wienzeile de la Getreidemarkt la Operngasse și la Karlsplatz de la Operngasse la Kärntner Straße. Această lucrare este programată pentru lunile iulie și august.

favorite

În Favoriten, o pistă de biciclete cu două sensuri va fi construită din mai până în decembrie în Davidgasse și Herndlgasse în tronsonul de la Laxenburger Straße la Gudrunstraße. În viitor, va exista și o bandă de autobuz pentru a accelera transportul public. În timpul lucrărilor, va fi necesară modificarea căilor de circulație, în unele cazuri, străzile laterale care duc în clădire vor deveni temporar fundături. Începând din iulie, pe ambele părți ale Landgutgasse vor fi construite piste de biciclete cu sens unic, în tronsonul Sonnwendgasse până la Laxenburger Straße, sfârșitul planificat al construcției este mai 2025. Lucrările vor fi implementate în mai multe etape;

Floridsdorf

De la mijlocul lunii mai, zonele Floridsdorfer Hauptstrasse de la Matthäusz-Jiszda-Strasse la Schloßhofer Strasse și Prager Strasse de la Am Spitz la Sinawastingasse vor fi reconstruite în Floridsdorf. Acest lucru permite realizarea de trasee biciclete cu două sensuri și plantarea de copaci. Asta din 14.5 mai. Un traseu cu sens unic al Floridsdorfer Hauptstraße este necesar în diferite secțiuni, în funcție de faza de construcție, în sensul de deplasare în afara orașului. Va fi semnalizată o diversiune pentru direcția de mers în oraș.

Rapoartele actuale ale șantierului sunt întotdeauna disponibile mai jos şantiere.viena disponibile.

Gazeta raională Viena - Gazeta raională Viena (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 6194

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.