Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (2024)

Zašto se sve više modernih zgrada odlučuje za korištenje prijelaznih traka? Dobrodošli da pročitate ovaj vrhunski vodič o prijelaznim trakama, gdje ćete steći sveobuhvatno razumijevanje različitih tipova prijelaznih traka i scenarija njihove primjene. Istražimo prisutnost prelaznih traka u modernoj arhitekturi iz profesionalne perspektive.

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (1)

Šta je prelazna traka?

Prijelazne trake, poznate i kao veziva za šavove ili rampe za pragove, su uske trake materijala koje premošćuju jaz između dva različita tipa poda. Dolaze u različitim oblicima, veličinama i materijalima, omogućavajući bešavne prijelaze između podova različitih visina.

Općenito govoreći, prijelazne trake se prvenstveno koriste između pločica, drvenih podova i tepiha kako bi se premostio jaz između njih.

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (2)

Zašto vam je potrebna prelazna traka?

Prednosti prelaznih letvica postaju posebno vidljive kada postoji značajna razlika u visini, kao što je prelazak sa debljeg na tanji pod ili sa vrata kupatila na laminatni pod u hodniku.

Zato što mogu efikasno spriječiti saplitanje smanjujući visinsku razliku između različitih tipova podova ili podnih obloga, minimizirajući vjerovatnoću spoticanja.

Dodatno, prelazne trake se vizuelno razlikuju od okolnog poda, služeći kao vizuelni znak za smanjenje opasnosti od spoticanja.

Čak i kada su podovi ravni, ima ih brojne prednosti za korištenje prelaznih traka:

  • Estetski, oni mogu sakriti praznine između različitih vrsta podova, stvarajući dosljednu vizualnu atmosferu u cijelom prostoru.
  • Funkcionalno, prelazne trake mogu ublažiti širenje i skupljanje drvenih podova zbog promjena temperature i vlažnosti. Štaviše, prelazne trake postavljene na vratima takođe mogu delimično prigušiti buku koja nastaje prilikom otvaranja i zatvaranja vrata.

Savjeti: Iako upotreba prelaznih traka nije neophodna u modernim građevinskim propisima, one su postale popularan izbor u trenutnim trendovima i među profesionalcima u industriji. To je zato što ne samo da poboljšavaju estetiku unutrašnjosti, već i sigurnost.

Glavnih 8 tipova prijelaznih traka

Prijelazne trake se prvenstveno izrađuju od legure aluminija, nehrđajućeg čelika, mesinga i PVC-a, a dolaze u različitim oblicima kao što su T-oblik, U-oblik itd.

U građevinskoj industriji, ove trake su općenito kategorizirane na temelju scenarija njihove primjene, naglašavajući različite namjene različitih tipova prelaznih traka.

Ovdje je detaljan uvod u 8 vrsta prelaznih traka.

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (3)

1. Prijelazne trake za pločice

Prijelazna traka za pločice, uska traka posebno dizajnirana za prijelaz između pločica, prvenstveno štiti rubove pločica kako bi se spriječila oštećenja. Osim toga, nudi besprijekoran prijelaz s pločica na druge podne obloge, što poboljšava estetiku i sigurnost podnih pločica.

Evo 3 uobičajene primjene prelaznih traka za pločice:

  • Prelazna traka od pločice do pločice
  • Prelazna traka od pločica na drveni pod
  • Traka za prelaz pločica na tepih

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (4)

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (5)

Osim toga, prelazne trake za pločice dolaze u varijantama u obliku slova T i U. T-oblika su pogodni za manje razmake pločica i mogu spojiti tvrde podove iste visine.

Zbog blagog izdizanja vrha u obliku slova T iznad površine pločica, služi i kao amortizer kada se koristi na podovima od pločica.

>> Vidi prelaznu traku za pločice T-Bar

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (6)

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (7)

Prijelazne trake za pločice u obliku slova U imaju elegantniji i sažetiji izgled i pogodne su za veće razmake pločica. Zahvaljujući svom ravnom vrhu, prelazne trake u obliku slova U postižu besprijekoran prijelaz između pločica.

U područjima s velikim prometom kao što su predvorja hotela, obično se koriste prelazne trake u obliku slova U. Zato što mogu smanjiti rizik od spoticanja i pružiti sofisticiranu estetiku.

>> Pogledajte prijelaznu traku za pločice u obliku slova U

2. Podne prelazne trake

Podne prelazne trake se koriste za prelazak sa jedne vrste poda na drugu ili druge podne obloge. U usporedbi s prijelaznim trakama za pločice, one se više koriste i primjenjive u različitim okruženjima, posebno na drvenim podovima.

Kao jedna vrsta prelazne trake, podne prelazne trake ne samo da pružaju osnovnu estetiku i sigurnost, već i efikasno štite podove od oštećenja i pucanja.

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (8)

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (9)

>> Pogledajte najnovije aluminijske podne prijelazne trake

To je zato što drveni podovi upijaju vlagu pri visokoj vlažnosti, uzrokujući širenje. I oslobađaju vlagu pri niskoj vlažnosti, uzrokujući kontrakciju.

Zbog fleksibilnosti podnih prijelaznih traka, one se mogu suprotstaviti naprezanju nastalom širenjem drvenih podova, pružajući time zaštitu. Osim toga, mogu spriječiti da drveni pod odstupi od svog položaja.

>> Pogledajte fleksibilnu podnu prijelaznu traku

>> Pogledajte kako instalirati fleksibilnu prijelaznu traku

3. Trake za prelaz tepiha

Prijelazne trake za tepihe se koriste za premošćivanje jaza između tepiha i drugih vrsta podnih materijala.

Na primjer:

Prijelaz tepiha na tepih

Prijelaz tepiha na pločicu

Prijelaz tepiha na tvrdo drvo

Prijelaz tepiha na laminat

Prijelaz tepiha na drvo

......

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (12)

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (13)

Osim toga, trake za tepihe mogu pričvrstiti tepihe za pod, sprječavajući ih da klize ili olabave. To je zbog njihovog jedinstvenog dizajna kuke, koja efikasno hvata tepih.

Štaviše, ove trake za tepih pružaju uočljiv kraj ruba tepiha, poboljšavajući ukupni izgled i izdržljivost.

>> Pogledajte aluminijsku prijelaznu traku za tepih

Savjeti:

Prema ICC A117.1 Poglavlje 3, "Tamo gdje se rubna obloga koristi za prijelaz sa površine tepiha na neki drugi podni materijal, ona mora biti u skladu s ograničenjima za vertikalne promjene nivoa. Ako je vertikalno, dozvoljena je maksimalna promjena visine od 1/4 inča. Ako je promjena veća od 1/4 inča, ali ne prelazi 1/2 inča, potrebno je kosenje s maksimalnim nagibom od 1:2."

Stoga, prilikom odabira prelaznih traka za tepihe, pridržavajte se standardnih specifikacija. Ako imate bilo kakve zahtjeve, slobodno nas kontaktirajte. Awisdom će osigurati trake za tepihe koje su u skladu sa standardnim veličinama i profesionalnim uputama.

>> Pogledajte šta je ICC (Međunarodno vijeće kodeksa)

Kontaktiraj nas

4. Lajsne (prijelaz od poda do zida)

Lajsne, poznate i kao podnožje, koriste se za postizanje prijelaza s poda na zid. Ova posebna vrsta prelazne trake može pokriti praznine između poda i dna zida, što pruža moderan izgled, a istovremeno sprečava nakupljanje prašine i prljavštine u uglovima.

Inače, lajsne se prvenstveno izrađuju od nerđajućeg čelika i najčešće se koriste sa raznim dodacima kao što su unutrašnji uglovi, spoljni uglovi, spojnice i završne kapice.

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (14)

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (15)

Dodatno, lajsne se mogu direktno postaviti na drvene podove bez podloge, sve dok je kupljeni proizvod prema tome dizajniran.

>> Pogledajte Lajsne od nerđajućeg čelika bez podloge

>> Pogledajte kako instalirati svoje lajsne

5. Stepenište (prijelazne trake za stepenice)

Nastavci stepenica, poznati i kao prelazne trake za stepenice. Postavljaju se na rubove stepenica. Oni mogu olakšati prijelaz s poda na stepenice i prijelaz između gazišta stepenica i uspona.

Općenito, oni se pričvršćuju direktno na stepenice pomoću ljepila ili se mogu odabrati kao samoljepljive stepenice.

Postoji pet glavnih tipova stepenica. Obje su dizajnirane da poboljšaju sigurnost na stepenicama, sprječavajući saplitanje, a istovremeno služe i u dekorativne svrhe da dodaju jedinstven stil stepenicama.

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (16)

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (17)

Za više informacija o savjetima i tipovima za odabir stepenica, molimo pogledajte naš vodič za postavljanje stepenica.

>> Pogledajte 5 vrsta nosa kako biste nadogradili svoje stepenice 2023. godine

>> Pogledajte kategoriju prelaznih traka za stepenice

6. Traka praga

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (18)

Prag, poznat kao metalne trake za prag, obično se koristi za prelazak sa poda od tvrdog drveta na pod nižeg profila, tepih ili pločicu debljine manje od drveta. Ovo također možete koristiti za pokrivanje razmaka za proširenje gdje ne možete koristiti četvrtinu kruga, kao što je oko kamina ili kliznih staklenih vrata koja se otvaraju.

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (19)

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (20)

>> Vidi traku praga za pod

7. Reduktorska traka

Reduktor, naziva se i podna reduktorska prelazna traka. I koristi se za prelazak sa visokog poda na niski pod kao što je betonski vinil ili tanki tepisi. Visina lajsne na jednoj strani jednaka je debljini vašeg poda i sužava se za otprilike dva inča kako bi napravio gladak prijelaz.

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (21)

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (22)

8. Ivica zidne ploče

Ivica zidnih panela se koristi za spajanje dva panela na zid, čime se postiže besprijekoran prijelaz između zidova ili između zidova i stropova. Dolazi u vrstama kao što su unutrašnji uglovi, spoljni uglovi, završni poklopci i ukrasi za spajanje u obliku slova H.

Obloga zidnog panela može poboljšati stabilnost između dva panela, prikrivajući ružne praznine na zidu i predstavljajući moderan prijelaz. Osim toga, može služiti i za zaštitu ruba zidnih panela od oštećenja uzrokovanih sudarima.

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (23)

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (24)

>> Pogledajte ivice zidne ploče

Kako odabrati prave materijale za prelaznu traku

U prethodnom odeljku predstavljeno je 8 tipova prelaznih traka na osnovu scenarija primene. U stvari, uobičajeni materijali za ove trake uključuju metal, tvrdo drvo, laminat, gumu i PVC. Svaki materijal nudi svoje prednosti pri rukovanju različitim prijelazima poda. Hajde sada da istražimo prelazne trake iz perspektive materijala i uporedimo njihove prednosti i nedostatke.

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (25)

Metalna prelazna traka

Metalna prijelazna traka je materijal, obično napravljen od aluminija, nehrđajućeg čelika ili mesinga, koji se koristi za besprijekorno spajanje različitih vrsta podova u zgradi, pružajući čist i profesionalan izgled.

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (26)

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (27)

Aluminijske prelazne trake: Zbog svoje isplativosti, snage i izdržljivosti, aluminijske prelazne trake su široko popularne u komercijalnim i inženjerskim okruženjima. Imaju širok spektar primjena i mogu se prilagoditi tako da oponašaju izgled vrhunskih završnih obrada kao što su mesing, čelik ili hrom, uz zadržavanje čvrstoće i niske cijene aluminija.

Aluminij je poznat po svojoj visokoj čvrstoći, fleksibilnosti i otp*rnosti na koroziju, što ga čini idealnim materijalom za podove.

Stoga su aluminijske prelazne trake pogodne za kupce sa zahtjevima dizajna za oblik, veličinu i boju.

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (28)

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (29)

Prelazna traka od mesinga: Obično se koriste u vrhunskim projektima kao što su luksuzni hoteli, poslovne zgrade i pozorišta. Mesingane prelazne trake takođe imaju sofisticiran izgled i relativno su čvrste.

Drugi razlog za odabir mesinganih prelaznih traka je njihov dug životni vijek, visoka tlačna čvrstoća i mogućnost recikliranja. Osim toga, mesing je vrlo savitljiv i može se oblikovati u različite oblike poput T-oblika, U-oblika, kvadrata, itd.

Pojedinci sa zahtjevima za prilagođavanje mogu razmotriti korištenje mesinganih prelaznih traka. Međutim, mesing je manje izdržljiv od aluminija i nije prikladan za industrijska okruženja.

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (30)

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (31)

Prijelazna traka od nehrđajućeg čelika: Napravljene od nerđajućeg čelika 304 ili 316, prelazne trake od nerđajućeg čelika poznate su po svojoj izuzetnoj izdržljivosti u područjima sa velikim prometom. Lako se čiste i održavaju, što ih čini pogodnim u okruženjima sa visokim higijenskim zahtjevima, kao što su zdravstvene ustanove ili restorani.

Što se tiče izgleda, prelazne trake od nerđajućeg čelika dolaze u različitim visinama, površinskim tretmanima i bojama, uključujući srebro, šampanjac, ružičasto zlato, crno i titanijum zlato. Ova raznolikost pruža širok izbor za dizajn i favorizovana je od strane arhitekata i dizajnera.

Prijelazna traka od tvrdog drveta

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (32)

Prijelazne trake od tvrdog drveta često se koriste za spajanje dvije različite vrste podnih obloga, kao što su pločice i laminat. Obično su široki oko 2 inča i mogu se obojiti kako bi odgovarali boji susjednog poda. Ova vrsta prelazne trake je posebno korisna kada postoji razlika u visini između dva tipa poda, jer može stvoriti glatkiji prijelaz i pomoći u izbjegavanju opasnosti od spoticanja.

Štoviše, prijelazne trake od tvrdog drveta su estetski ugodne, posebno kada su uparene sa sličnim tipom drvenih podova. Međutim, tvrdo drvo je uvijek krhak materijal i može se lako izgrebati ili izgrebati.

Laminatna prelazna traka

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (33)

Laminatne prelazne trake se koriste tamo gde se laminatni podovi susreću sa vratima, stepeništem ili drugom vrstom poda. One su urezane na jednoj strani da pokriju ivicu poda, a druga strana obično ima oblik šiljastog oblika.

Ove laminatne trake su napravljene tako da odgovaraju podovima, obezbeđujući besprekoran prelaz između različitih vrsta podova. Relativno se lako instaliraju i isplativi su, a cijene se kreću od 15 do 60 dolara ovisno o dužini i materijalu.

Vinilna i plastična prelazna traka

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (34)

Oni mogu pružiti glatku tranziciju bez nagle promjene visine ili teksture. Ove prelazne trake se lako postavljaju i pomažu u zaštiti rubova poda od oštećenja uzrokovanih širenjem i skupljanjem uslijed temperaturnih promjena. Oni također smanjuju buku od pješačkog prometa i kretanja namještaja.

Gumena prelazna traka

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (35)

Gumene prelazne trake lako se postavljaju, čiste i održavaju. Posebno su korisni u područjima s velikim prometom, jer su otp*rni na klizanje i lakši za spojeve, što ih čini sigurnijom opcijom.

Završite svoje podove ukrasima i dodacima

Ne dozvolite da se vaši prekrasni podovi naglo završe! Awisdomova kolekcija ukrasa i dodataka pruža savršenu završnu obradu, osiguravajući neprimjetan prijelaz između materijala.

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (36)

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (37)

Naša izdržljiva i moderna rješenja mogu zadovoljiti sve komercijalni podovi projekat, bilo da se radi o užurbanim maloprodajnim prostorima, elegantnim predvorjima ili hodnicima s velikim prometom. Neka naša ukrasna oprema i dodaci budu završni cvijet koji povezuje vaš projekat. Kontaktirajte nas danas i otkrijte kako Awisdom može podići vaše podove od funkcionalnih do besprijekornih.

>> Pogledajte kolekciju trimova

>> Pogledajte Dodaci za građevinski materijal

>> Pogledajte ko smo mi?

Često postavljana pitanja o prijelaznoj traci

Šta je reduktor tepiha?

Reduktor tepiha je prelazna traka dizajnirana za nesmetan prelazak sa tvrdog drveta na delikatne podove poput tepiha. Ne samo da poboljšava estetiku, već i kompenzira visinske razlike između podova, osiguravajući sigurnu i besprijekornu vezu.

Koja je razlika između prelazne trake i reduktora?

Reduktor je specifična vrsta prelazne trake koja se koristi za besprekorno povezivanje dva sprata različitih visina. Međutim, prijelazne trake, u širem kontekstu, uključuju različite profile koji služe različitim namjenama u podnim instalacijama.

Šta je to oblikovanje?

T-lajsne su dekorativne lajsne koje se koriste za prijelaz između dvije površine jednake visine, koje se obično viđaju kod pragova koji povezuju prostorije s istim podom. Njegova praktična funkcija nadilazi estetiku, pomažući u prilagođavanju prirodnog kretanja konstruiranih drvenih podova i pružajući zaštitu od oštećenja.

Za šta se koristi kalup za krajnje kapice?

Lajsne završne kapice, također poznate kao četvrtasti nos, su svestrane u prelasku laminata na tepihe, zidove, klizna vrata i vanjske dovratnike. Osim što minimizira visinske razlike, on dodaje estetsku vrijednost stvaranjem uglađenog izgleda koji nadopunjuje stilove podova.

Koje ljepilo koristiti za prelazne trake?

Za sigurno pričvršćivanje prijelaznih traka, molimo koristite građevinski ljepilo. Nanesite stabilnu perlu i na traku i na pod. Ovo ljepilo je svestrano, pogodno za materijale kao što su drvo, laminat, beton, metal i još mnogo toga. Slijedite upute proizvođača za optimalne rezultate i razmotrite vodootp*rne opcije za područja sklona vlazi.

Da li su LVP-u potrebne prelazne trake?

Da, prelazne trake su neophodne za podove od vinilnih dasaka. Oni pružaju besprijekoran prijelaz između različitih tipova podova ili prostorija s različitim visinama, poboljšavajući sigurnost i estetiku.

Kako instalirati prelaznu traku

  1. Pripremite podlogu: Osigurajte čistu i ravnu podlogu.
  2. Izmjerite vrata: Precizno izmjerite otvor za vrata za traku.
  3. Izrezana traka: Izrežite prijelaznu traku da odgovara.
  4. Izrezana metalna šina: Ako je moguće, izrežite metalnu šinu tako da odgovara.
  5. Secure Rail: Zavijte ili zalijepite metalnu šinu na podlogu.
  6. Place Strip: Položite izrezanu traku u otvor za vrata, osiguravajući dobro prianjanje. Pritisnite dole za sigurnu i ravnu instalaciju.

>> Pogledajte naš vodič za početnike o instaliranju prijelazne trake

Kako rezati prelazne trake?

  1. Mernom trakom izmjerite veličinu vrata ili područja gdje će se prijelazna traka nalaziti. Zabilježite mjerenje.
  2. Izmjerite istu udaljenost na prijelaznoj traci i označite mjesto reza crnim markerom. Nacrtajte ravnu liniju preko trake markerom.
  3. Postavite prelaznu traku na ravnu površinu i koristite odgovarajući alat za rezanje za materijal. Za metalne prelazne trake koristite pilu za metal. Za prelazne trake od laminata ili vinila može se koristiti nožna ili ručna pila.
  4. Držite jedan kraj prelazne trake svojom nedominantnom rukom i snažno pritisnite rezni alat svojom dominantnom rukom. Pomičite rezni alat naprijed-nazad preko prijelazne trake dok se ne isječe na dva dijela.
  5. Obrišite rubove čistom krpom i uklonite sve male komadiće materijala koji su ostali od reza.
  6. Postavite prijelaznu traku na željeno mjesto i provjerite da li se pravilno uklapa u otvor.

Kako kombinirati pločice i drveni pod?

Da biste besprijekorno kombinirali pločice i drveni pod, koristite prag i prijelaz kako biste stvorili jasnu podjelu između to dvoje. Odaberite materijal poput metala, tvrdog drveta ili prirodnog kamena koji nadopunjuje oba poda. Osigurajte precizna mjerenja za dobro pristajanje, istražite različite prijelazne stilove i razmislite o profesionalnoj instalaciji za zamršene dizajne.

Kako prenijeti pločicu na tepih?

  1. Odaberite odgovarajuću prijelaznu traku: Odaberite prelaznu traku koja nadopunjuje i pločice i tepih.
  2. Mjera i mjesto: Postavite traku oko četvrtine inča od ruba pločice, omogućavajući kretanje.
  3. Pripremite ivicu pločice: Uvjerite se da je rub pločice čist prije postavljanja trake.
  4. Izrežite i ugradite tepih: Odrežite tepih kako bi se savršeno uskladio s rubom pločice.
  5. Upotrijebite udarac za koleno: Upotrijebite udarač koljena da povučete tepih preko pločice za čvrsto prianjanje.
  6. Ugurajte i osigurajte: Uvucite tepih ispod trake i koristite kuke ili ljepilo za sigurno postavljanje.
  7. Završni dodiri: Pregledajte i odrežite višak tepiha za uglačan izgled.

Kako prenijeti tepih na vinil?

  1. Izmjerite područje gdje će se prijelaz nalaziti.
  2. Odaberite odgovarajuću prelaznu traku na osnovu visinske razlike između tepiha i vinila. T-lajsne ili reducirajuće lajsne mogu se koristiti ako su površine blizu ravni, dok će za značajnu visinsku razliku možda biti potreban reduktor tepiha ili U-oblik.
  3. Odrežite prijelaznu traku na izmjerenu dužinu.
  4. Ugradite prelaznu traku. Za Z-bar, presavijte tepih unazad, odrežite traku za pričvršćivanje na potrebnu dužinu i pričvrstite U-oblik na vinilnu dasku. Za reduktor tepiha ili T-lajsnu, navucite tepih preko trake za lijepljenje, odrežite je, a zatim zakucajte lajsnu preko ruba tepiha koji također pokriva rub vinila.
  5. Proverite da li prelazna traka pravilno stoji u otvoru.

Otključajte potencijal svog projekta uz Foshan Awisdom Metal

U Foshan Awisdom Metalu, ponosimo se svojom dugogodišnjom stručnošću u opskrbi filipinskog tržišta vrhunskim proizvodima za građevinske materijale. Naša posvećenost seže dalje od samo ponude visokokvalitetnih artikala. Specijalizirani smo za prilagođavanje kako bismo zadovoljili vaše specifične potrebe projekta.

Uz pogodnosti DDP (Delivered Duty Paid) usluga, mi osiguravamo besprijekornu dostavu do vašeg praga. Pozivamo trgovce i inženjere da otkriju razliku koja dolazi s odabirom Foshan Awisdom Metala. Počnite transformirati svoje prostore već danas tako što ćete zatražiti ponudu.

Get Quote

Ultimate Guide: 8 vrsta prelaznih traka i kada se koristiti - Awisdom (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lilliana Bartoletti

Last Updated:

Views: 6029

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lilliana Bartoletti

Birthday: 1999-11-18

Address: 58866 Tricia Spurs, North Melvinberg, HI 91346-3774

Phone: +50616620367928

Job: Real-Estate Liaison

Hobby: Graffiti, Astronomy, Handball, Magic, Origami, Fashion, Foreign language learning

Introduction: My name is Lilliana Bartoletti, I am a adventurous, pleasant, shiny, beautiful, handsome, zealous, tasty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.